Uitvaart

Advies bij het kiezen van een uitvaartverzekering

Uitvaartverzekering afsluiten? Hoewel we er niet graag over nadenken is het soms toch goed om stil te staan bij de dood. Wat gebeurt er na uw overlijden? Wilt u liever worden begraven of gecremeerd? Beide opties kosten geld. Sommige nabestaanden kunnen deze kosten niet financieren. Om uw nabestaanden niet op te zadelen met de uitvaartkosten sluit u een uitvaartverzekering af. 

Vraag om persoonlijk advies

Wat is een uitvaartverzekering?

Door maandelijks premie te betalen verzekert u zich ervan dat uw uitvaart goed geregeld kan worden, zonder extra zorgen voor uw nabestaanden. Wanneer u komt te overlijden, keert de verzekeraar een vast bedrag uit of vergoedt de kosten.

De premie van een uitvaartverzekering hangt vaak af van de wensen tijdens de uitvaart, de leeftijd en het risico op overlijden. Bij veel verzekeraars kunt u zelf de verzekering samenstellen door specifieke onderdelen toe te voegen of juist weg te laten. Hierdoor stijgt of daalt uw premie.

Waarom een uitvaartverzekering afsluiten?

Zoals gezegd sluit u een uitvaartverzekering niet af voor uzelf, maar voor uw nabestaanden. Zij zullen na uw overlijden, graag op gepaste manier afscheid willen nemen. Met een uitvaart, crematie of begrafenis, kan iedereen dat op zijn eigen manier doen. 

Een gemiddelde uitvaart kost in Nederland rond de €8.000. Dit zijn dergelijke hoge kosten dat veel Nederlanders zich hier graag voor verzekeren. Op deze manier worden anderen niet opgezadeld met de kosten. De kosten van een uitvaart bestaan uit de algemene kosten, de kosten van het begraven of cremeren en eventueel aangepaste wensen. 

Advies over de verschillende soorten uitvaartverzekeringen 

Endass is bekend met verschillende vormen van de uitvaartverzekering. In grove lijnen zijn er drie soorten:

  • Natura
  • Kapitaal
  • Combinatie

Bij de natura uitvaartverzekering worden diensten direct door de verzekeraar vergoed. De uitvaartondernemer heeft vaak direct contact met de verzekeraar. Bij de kapitaalverzekering wordt in geval van overlijden een afgesproken geldbedrag uitgekeerd. Dit betekent dat het geld door de nabestaanden op eigen manier te gebruiken is voor de uitvaart.

Een combinatie is uiteraard ook mogelijk. De basisdiensten worden dan via de uitvaartverzorger en de verzekeraar geregeld. Aanvullende wensen worden door de nabestaanden zelf geregeld, die hiervoor een bedrag krijgen uitgekeerd.

Welke uitvaartverzekering bij u past, is afhankelijk van uw leeftijd, wensen, nabestaanden en meer. De adviseurs van Endass brengen dit graag voor u in kaart om u op deze manier een gepast advies te kunnen geven.

Advies over het afsluiten van een uitvaartverzekering

Nederland is een land met bijzonder veel verzekering aanbieders, ook voor die van een uitvaart. Dit maakt het vaak lastig om een aanbieder te kiezen die bij u past. Veel klanten van Endass vinden het prettig om een onafhankelijk advies te krijgen. Door iemand met ervaring en kennis mee te laten kijken in uw situatie, kunt u straks met een gerust hart de keuze maken.

Endass werkt samen met veel verzekeraars uit de wijde omgeving. Wij zijn bekend met de premies, polissen en service van elke verzekeraar. Door met u in gesprek te gaan over uw uitvaartwensen, kunnen wij onze kennis koppelen aan uw voorkeuren. Maar zeker ook een inschatting maken van de benodigde polis.

Endass schetst uw situatie, wensen en dergelijke omtrent de uitvaart en zet dit uit tegenover de mogelijkheden op gebied van een uitvaartverzekering. Wilt u meer opties toevoegen aan de uitvaart? Hoeveel extra premie brengt dat met zich mee? Dergelijke zaken zoeken wij voor u uit en nemen we mee in ons advies. Het advies dat u van Endass adviseurs krijgt is altijd:

  • Persoonlijk en op maat voor u
  • Gegeven door ervaren en vakkundige mensen
  • Onafhankelijk (wij werken samen met velen verzekering aanbieders)
  • Scherp geprijsd

Nu advies aanvragen

Endass Verzekeringen logo
Endass Verzekeringen

Copyright © 2021 Endass Verzekeringen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring | Cookieverklaring | Sitemap | Site index

Designpro.nl | Z-IM.nl