Hypotheken tekst

Hypotheekadvies via Endass, altijd dichtbij.

Wat is een hypotheek?

Een hypothecaire lening is de lening je kan afsluiten bij een bank om een huis te kunnen financieren. Het afsluiten van een hypotheek kan veel vragen oproepen. Hoeveel kan ik lenen? Hoeveel ga ik per maand betalen? Hoe hoog is de rente? Welke bank is het beste? Ook zijn er vragen die naar voren komen via het nieuws, tv-programma’s of social media. Bij al deze vragen helpt Endass u graag!
Endass is een onafhankelijke adviseur op gebied van hypotheken. Onafhankelijk betekent dat wij hypotheekadvies geven voor meer dan 25 verschillende geldverstrekkers. Nationale Nederlanden, ING, BLG, Rabobank en RegioBank zijn hier slechts enkele voorbeelden van. 

Hoe werkt het krijgen van hypotheekadvies bij Endass?

Wilt u een nieuwe hypotheek afsluiten of heeft u vragen over uw bestaande hypotheek? Dan beginnen we met een vrijblijvend en oriënterend adviesgesprek. Hierin bespreken we uw wensen en maakt u kennis met hypotheekadviseur Bernard Evengroen. Doel van dit gesprek is bepalen of uw wens haalbaar is. Enkele voorbeelden van gebruikelijke wensen zijn: een woning kopen, na een relatiebreuk verhuizen of kunt u in de woning blijven, maandlasten verlagen, sneller aflossen.  

Als blijkt dat uw wens haalbaar is schrijven wij een advies. Daarin behartigen wij uw belangen. We letten daarbij op uw wens, maar ook wat financieel en fiscaal verstandig is. Ook kijken wij welke geldverstrekker het beste bij u past. Dit kan de bank met de laagste rente zijn, maar ook een partij die hele goede andere voorwaarden heeft. 
Na het geven van het advies, bespreken wij dit met u. Het kan goed zijn dat u nog vragen heeft of opmerkingen. Uiteindelijk bent u degene die akkoord gaat met het advies. Daarom beantwoorden wij al uw vragen en indien nodig wordt het advies aangepast.

Na bespreking van het advies, kunnen wij uiteraard de hypotheek voor u afsluiten bij de gekozen partij. Wij ondersteunen met het verzamelen en inleveren van de papieren, formulieren en andere noodzakelijke informatie en documenten.

Nadat de hypotheek gesloten is bent u ons niet kwijt. Wij blijven na afsluiten uw aanspreekpunt voor alle vragen die u heeft gedurende de looptijd van de hypotheek. 

Wat zijn veelvoorkomende hypotheken? 

Annuïteitenhypotheek

Bij een annuïteitenhypotheek betaalt u iedere maand hetzelfde bedrag. Dit bedrag bestaat uit rente en aflossing van uw hypotheek. Aan het einde van de looptijd is uw hypotheek volledig afgelost.

Lineaire hypotheek

Het bedrag dat u aflost op de lineaire hypotheek is iedere maand hetzelfde. Daarbovenop betaalt u rente over de openstaande hoofdsom. Aan het einde van de looptijd is uw hypotheek volledig afgelost.

Aflossingsvrije hypotheek

Tijdens de looptijd betaalt u alleen rente over deze hypotheek. U mag wel vrijwillig aflossen tijdens de looptijd, maar dit hoeft niet. Daarom is de hypotheek aan het einde van de looptijd niet afgelost en moet de hypotheek worden overgesloten, afgelost uit eigen middelen of afgelost worden door verkoop van uw woning.

Beleggingshypotheek

Bij een beleggingshypotheek heeft u een aflossingsvrije lening, maar daarnaast een beleggingsrekening. De bedoeling is dat de beleggingsrekening aan het einde van de looptijd evenveel waard is als de hoogte van uw hypotheek. Omdat beleggingsresultaten nooit zeker zijn, is uw hypotheek aan het einde van de looptijd niet gegarandeerd afgelost.

Spaarhypotheek

Ook een spaarhypotheek is een aflossingsvrije lening. Daarnaast heeft u een geblokkeerde spaarrekening waarop u maandelijks inlegt. De spaarrekening heeft een vaste rente en inleg, waardoor u met de spaarrekening de hypotheek af kunt lossen. Aan het einde van de looptijd wordt de hele hypotheek afgelost.

Verder zijn er nog vele andere hypotheekvormen. Denk hierbij aan de hybride hypotheek, levenhypotheek en meer. 

Wilt u meer weten over alle opties? Een hypotheek zonder tussentijdse aflossing? Een hypotheek waarbij u zelf kunt sparen of juist een vorm waarbij u zo snel mogelijk aflost? Vraag bij ons naar de opties. 
 

Endass Verzekeringen logo
Endass Verzekeringen

Copyright © 2021 Endass Verzekeringen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring | Cookieverklaring | Sitemap | Site index

Designpro.nl | Z-IM.nl